خرید الیاف پلی استر

الیاف پلی استر بسیار با دوام است و نیاز به اتوکشی ندارد
دسته بندی محصولات

مشخصات الیاف پلی استر

الیاف پلی استر در سال 1928 در کشور بریتانیا ساخته شد. هرچند در آن زمان دانشمندان پروژه مربوط به آن را کنار گذاشتند تا درباره اکتشاف جدید خود یعنی نایلون تحقیق و پژوهش کنند. این الیاف در دسته‌ی الیاف مصنوعی قرار می‌گیرند و دارای کاربردهای فراوانی هستند. الیاف پلی استر از بهترین جایگزین‌ها برای الیاف طبیعی مانند پنبه به حساب می‌آیند و دارای انواع مختلفی هستند. الیاف پلی استر بر اساس روش تولید آن‌ها و ویژگی مواد اولیه‌ای که در تولید آن‌ها به کار می‌رود، دارای خواص و کارکردهای متفاوتی هستند.

در بسیاری از کشورها الیاف پلی‌استر را با نام های مختلفی عرضه می‌کنند، برای مثال انگلیسی ها آن را با نام تریلن یاد می‌کنند و آلمانی ها نام ترویرا را برای آن انتخاب کردند. در حالی که این الیاف در فرانسه با نام ترگال و در ایتالیا با نام تریتال عرضه می‌شود. الیاف پلی استر شامل دو نوع هالو و سالید است. الیاف تو خالی یا هالو در صنایع پرکردنی کاربرد دارد. الیاف تو پر یا سالید نیز به دلیل داشتن لیف های حجیم و متراکم، استفاده بیشتری در صنعت دارند.

تولید الیاف پلی استر

الیاف پلی استر به شیوه‏‌های صنعتی تولید می‏‌شوند. برای تولید نخ پلی استر از ترکیب موادی مانند متیل ترفتالات و منو اتیلن گلیکول استفاده می‌‏شود. پلیمرها در دستگاه به صورت جامد در می‌آیند و بعد از آن به قطعات کوچکی که به چیپس معروف است، تقسیم می‌کنند. چیپس پلیمر بعد از شسته شدن و گرفته شدن رطوبت، آماده تغذیه به دستگاه ذوب ریسی گردد. الیاف پلي استر به روشی ذوب ریسی تولید می‌شوند. پس از آماده‌سازی چیپس پلي استر، آنها را در داخل مخزن تغذیه دستگاه ذوب ریسی می‌ریزند. چیپس‌ها ضمن ذوب شدن، با فشار از فیلتر مخصوصی عبور کرده و پلیمر مذاب وارد دستگاه رشته ساز می‌شود. رشته های فیلامنتی خارج شده از دستگاه رشته ساز بلافاصله سرد شده تا منجمد شوند.

ویژگی‌های الیاف پلی استر

  • نرم، سبک و گرم
  • ضد رطوبت
  • الیاف پلی استر در هم نمی‌پیچد
  • قابلیت شستشو با دست و ماشین
  • بو نمی‌گیرد
  • دوام بالا
  • بهداشتی و ضد آلرژی
  • مقاومت در برابر عوامل بیولوژیک
  • مقاوت در برابر اکسید کننده‌ها
  • مقاومت در برابر عوامل شیمیایی

همان طور که در بالا ذکر شد الیاف پلی استر در برابر حرارت مقاومت زیادی از خود نشان می‌هد. این الیاف در حرارت 230 تا 240 درجه سانتی گراد  حالت چسبندگی به خود می‌گیرید و در دمای 260 درجه و بالاتر ذوب می‌شود. در نظر داشته باشید دمای مناسب برای اتو کردن پارچه‌های تولید شده از این الیاف 200 درجه سانتی گراد است. خاصیت جذب رطوبت این لیف کمتر از نایلون است. به همین دلیل استحکام کششی و ازدیاد طول تا حد پارگی در حالت خشک و خیس این لیف، برابر است و تفاوتی ندارد. این الیاف نیز در صورتی که در معرض اشعه خورشید قرار گیرد، مقاومت خود را رفته رفته از دست می‌دهد. اما مقاومت آن از باقی الیاف هم رده خود بیشتر است. یکی از خواص بارز پلی استر جذب الکتریسه است. بنابراین پارچه‌های تولید شده از نخ و الیاف پلی استر، گرد و غبار را به خود جذب می‌کنند که البته این مشکل با به کار بردن عوامل ضد الکتریسیته رفع می‌شود.

کاربردهای الیاف پلی استر

همانطور که اشاره شد، الیاف پلی استر بسیار پرکاربرد هستند. از جمله کاربردهای این نوع لیف می‌توان به کاربرد در انواع فرش و موکت، عایق‌های حرارتی و رطوبتی، ژئو تکستایل، انواع فیلتر و فیلتر سازی، انواع مبل راحتی، بالش و متکا، تشک و لحاف، لایی انواع لباس، ساخت عروسک، صنایع خودرو سازی مانند تولید کف‌پوش خودرو، اسکاچ شستشو و مواردی از این دست اشاره کرد. این الیاف به علت خواص خوبی که دارد ، برای تهیه انواع الیاف مناسب است. از فیلامنت آن برای تهیه نوعی پارچه حریر مناسب برای پیراهن زنانه ، کراوات ، آستری ، مایو و بلوز ورزش و از الیاف کوتاه آن در لایی پر کننده بالش ، کت نوزاد ، ربدشامبر ، پارچه های صافی استفاده می شود.

از مخلوط الیاف کوتاه (استاپیل) آن با پشم ، پارچه پشمی و فاستونی تهیه می‌شود که برای کت شلواری و لباس مردانه و زنانه کاربرد دارد. از مخلوط آن با پنبه یا ویسکوز ، برای تهیه جوراب ساقه بلند ، لباس کار ، بارانی ، لباس ورزشی ، ملحفه ، رومبلی ، مخمل استفاده می‌شود. محصولاتی که از الیاف پلی استر تولید می‌شوند، باید از جنسی باشند که رطوبت را به خود جذب نکنند و قابلیت شستشو داشته باشند و بو نگیرند، بهداشتی و ضد آلرژی باشند که این موارد از ویژگی‌های الیاف پلی استر است.

کاربرد الیاف پلی استر در صنعت نساجی

این الیاف پلیمری یک ماده ارزان و همه کاره است. و اگر از تاثیرات بد آن بر محیط زیست چشم‌پوشی کنیم، یکی از بهترین ترکیبات مورد استفاده در بیشتر صنایع است. این منسوج پر کاربرد، خاصیت ضدچروک دارد، که مزیتی برتر محسوب می‌شود. زیرا بدون نیاز به اتوکشی شکل اصلی خود را حفظ می‌کند. همچنین نگهداری از آن آسان است و بعد از شست و شو به سرعت خشک میشوند. بنابراین برای مناطق سرد و مرطوب فوق العاده هستند.

با مخلوط کردن الیاف هالید و سالو، خواص مطلوبی به دست می‌آید که می‌شود در صنعت خودروسازی از آن بهره برد. به دلیل خواص به وجود آمده حاصل از ترکیب الیاف هالو و سالید، مانند وزن مولکولی پایین و حبس شدن هوا در داخل لیف، کاهش پرزینگی و سرعت جذب و دفع رطوبت بالاتر میتوان به کاربردهای سودمندی در تولید قطعات خودرو دست یافت.

خواص فیزیکی الیاف پلی استر

این الیاف خاصیت الاستیسیته‌ی بسیار بالایی دارند و همین باعث شده است که در مقابل چروک شدن بسیار مقاوم باشند. وزن مخصوص این الیاف 38/1 است. استحکام الیاف کوتاه پلی استر چیزی نزدیک 4 تا 5/3 گرم بر دنیر است. مقاومت این لیف در برابر حرارت بالا بوده و در دمای 250 درجه سانتی گراد ذوب می‌شود.

خواص شیمیایی الیاف پلی استر

این الیاف به دلیل ساختمان شیمیایی خود که کریستالی است و عدم وجود عوامل فعال در پلیمر خود و همچنین جذب رطوبت بسیار کم، در مقابل بیشتر مواد شیمیایی استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارند.

اسیدها

الیاف پلی استر در مقابل اسیدهای قوی و سرد و اسیدهای ضعیف در حال جوش مقاومت هستند.

قلیایی‌ها

الیاف پلی استر در مقابل قلیایی‌های رقیق مقاوم هستند؛ اما قلیایی‌های گرم و قوی باعث صدمه رسیدن به آن‌ها می‌شود.

مواد اکسید کننده

این الیاف در مقابل مواد اکسید کننده مانند اغلب صابون‌ها، الکل‌ها، دترجنت‌ها، مواد مصرفی در خشک‌شویی‌ها و مواردی از این دست مقاومت بالایی دارند.

عوامل بیولوژیک

عوامل بیولوژیک مانند کپک، بید و باکتری به الیاف پلی استر صدمه نمی‌زند.

محصولات تولیدی از الیاف پلی استر

نخ کشیده شده: در صنایع بافندگی جهت تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای، انواع چادر زنانه، تور، پیراهن و… کاربرد دارد.

نخ کشیده نشده: در سیستم‌های تکسچرایزینگ جهت تولید انواع پارچه‌ی رو مبلی، جوراب، کشباف و مواردی از این دست کاربرد دارد.

تاپس: جهت تولید پارچه‌های فاستونی و مانتویی

الیاف: جهت استفاده در کارخانجات ریسندگی برای تولید نخ‌های مخلوط با پنبه و ویسکوز همچنین به طور خالص در صنایع بی‌بافت مانند لایی و موکت کاربرد دارد.

قیمت الیاف پلی استر

جهت خرید الیاف پلی استر و اطلاع از قیمت الیاف پلی استر با کارشناسان ویکی فایبر در تماس باشید. ویکی فایبر مرکز تامین کننده انواع نخ، کش، طناب، توری و الیاف مفتخر است که شما را در این زمینه راهنمایی کند. همچنین اگر نیاز به خرید انواع الیاف پلی استر دارید، می‌توانید به صفحات خرید الیاف پلی استر کتان، خرید الیاف پلی استر توپی تشک و مبلی از پرک و خرید الیاف پلی استر نان وون مراجعه کنید.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم این الیاف در مقابل اشعه و نور خورشید هم مقاومن یا خیر؟

    پاسخ
    • Shadisharifi
      آذر 23, 1400 16:25

      سلام دوست عزیز 🙂 این الیاف در مقابل نور خورشيد مقاومت خوبي دارند . اگر پلي استر براي مدتي طولاني در مقابل نور آفتاب قرار گيرد مقدار بسيار کمي از استحکام خود را از دست مي دهد و رنگ آن تغيير نمي کند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست